KMA - kULTURMØDEAMBASSADØRERNE

Danskerne findes i mange modeller

 
 
 

Grænseforeningens Kulturmødeambassadører er et landsdækkende dialogkorps, der går i dialog om identitet, nationalitet og medborgerskab.

Med afsæt i de historiske erfaringer fra det dansk-tyske grænseland formidler Kulturambassadørerne fortællingen om, at kulturmøder ikke behøver at føre til konflikt. Det positive kulturmøde kan tværtimod give inspiration til nye, livgivende fællesskaber baseret på gensidig respekt.

Kulturmødeambassadørerne er mere end 40 flerkulturelle unge, som tilbyder brobygning mellem mindretal- og flertalsbefolkning. Det gøres både igennem dialogmøder, happenings, i indlæg på kulturmødebloggen og de sociale medier.

Halvdelen af ambassadørerne er fra de mange forskellige etniske minoritetsgrupper, som vi har i Danmark, mens den anden halvdel er fra de to nationale mindretal i grænselandet: Det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland. I alt er 15 kulturelle baggrunde repræsenteret i korpset. Kulturmødeambassadørkorpset er et fællesskab i forskellighed!

Bindestregsidentitet
I Kulturmødeambassadørkorpset arbejder vi med en både-og tilgang til national identitet, da vi mener, at man kan føle sig hjemme flere steder samtidig. Bindestregs-identitet henviser således til, at man rummer to eller flere identiteter. Grænseforeningens kulturmødeambassadører fokuserer på national, kulturel, etnisk og religiøs identitet.

 

Vil du være kulturmødeambassadør?

Brænder du for at oplyse om opvækst med flere sprog og kulturer? Måske kan også du blive kulturmødeambassadør. Læs om optagelseskrav og hvad du kan forvente af korpset her.

Hvis du vil bestille et dialogmøde med ambassadørerne, så kan du gøre det her.

kma.jpg