Grenzeløs Youth Workshop

Et grænseoverskridende møde i højskolens ånd.

 
 
 

Ideer for et stærkt ungdomssamarbejde på tværs af den dansk-tyske grænse.

Workshops og Konference
Den første idé er at afholde flere korte workshops i løbet af året, hvor der arbejdes med forskellige emner og problemstillinger. Resultaterne fra disse skal så fremlægges og diskuteres på en afsluttende konference.

Youtube-kanal
Den anden idé er at oprette en Youtube-kanal der handler om grænseregionen. Indholdet skal produceres af unge i grænseregionen og også drives af de unge, som til projektoptakten har fået undervisning i formidling og medieproduktion.

Sommeruniversitet
Den tredje idé er at oprette et sommeruniversitet. Her skal studerende fra hele Europa have mulighed for at opleve grænseregionen og deltage i en case-competition med lokale virksomheder.

ERASMUS +
Den sidste idé ser grænseregionen som del af EU-programmet ERASMUS+. Vi forestiller os et sommerophold i regionen, hvor der tages udgangspunkt i de lokale mindretal og tales om multikulturelle samfund.

 

 

Grenzeløs Youth Workshop (GYW) var navnet på Grænseforeningen Ungdoms første grænseoverskridende ungdomsprojekt, der blev afholdt i 2017.

På Løgumkloster Højskole, tæt på den dansk-tyske grænse, mødtes 20 unge fra både Danmark og Tyskland for at diskutere, hvordan ungdomssamarbejdet i grænseregionen kunne styrkes. De unge mødte mulige samarbejdspartner på Idrætshøjskolen i Sønderborg, talte med erfarne ”grænsegængere” og fik undervisning i projektplanlægning. Med disse informationer i baghovedet udviklede deltagerne fire idéer for det fremtidige ungdomssamarbejde og for at øge interessen i den dansk-tyske grænseregion på internationalt niveau.

Grenzeløs Youth Workshop blev støttet af Interreg-5a-projektet KursKultur

20184302_251232658697466_2421040676406820864_n.jpg