Back to All Events

Studietur til Sorbistan


Kom og vær med til en spændende og lærerig tur til Sorbistan i foråret 2019! Sorberne er et slavisk mindretal i det østlige Tyskland, med et eget sprog, egne skoler og egne traditioner, som vi på vores tur vil få et unikt indblik i. På turen vil du bo hos en sorbisk familie. Du vil få mulighed for at opleve deres påsketraditioner, og tilbringe en hyggelig påske i godt samvær.
Du vil få lov til at hjælpe med at forberede hestene til det traditionelle optog (Osterreiten) om søndagen. Derefter tager vi på cykeltur gennem de sorbiske landsbyer. Søndag aften byder vores værter på fest i Jugendclub Radibor.
Mellem mandag og torsdag skal vi lære den sorbiske kultur at kende, bl.a. ved besøg af forskellige museer o.l., som f.eks. sorbiske medier, Slavenburg Raduš i Brandenburg. Derudover skal vi lære om den sagnomspundne sorbiske sagnfigur Krabat. Sidst men ikke mindst får vi et indblik i sorbisk madkultur, og vi får lov til at lave og spise typisk sorbisk mad.
Flere oplysninger, som pris og anmeldelse følger senere.
Tilmelding foregår via denn formular: https://goo.gl/forms/z4eUHmoQqHUnDlhI3 📋
Tilmeldingsfrist: 1.3.19

Earlier Event: April 12
YEN-Påskeseminar
Later Event: June 13
Folkemødet 2019